De aanpak van verzekeringsfraude; een (nieuwe) uitleg van de GPO
Verzekeringsfraude komt steeds vaker voor. Het is niet alleen voor verzekeraars, maar ook voor bedrijven en consumenten van belang dat verzekeringsfraude tijdig en stevig wordt aangepakt. De financiële schade die verzekeraars lijden door verzekeringsfraude, heeft immers grote invloed op de hoogte van de premies. In de rechtspraak is een trend zichtbaar dat verzekeraars steeds vaker onderzoek doen naar verzekeringsfraude door middel van een persoonlijk onderzoek. Derk-Jan van der Kolk en Marloes Kok bespreken in dit praktijkartikel de recente ontwikkelingen in de rechtspraak ten aanzien van dit persoonlijk onderzoek.
Verzekeringsfraude komt steeds vaker voor. Uit cijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV), onderdeel van het Verbond van Verzekeraars (VvV), blijkt dat jaarlijks gemiddeld voor ruim € 85 miljoen wordt gefraudeerd.1 Het is ...
Voor het lezen van dit artikel is een abonnement nodig. Login of vraag een abonnement aan.
Geen abonnement?
Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van VAST kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.
Neem een abonnementKeywords
Vindplaatsen
Auteur(s)
Advocaat/partner bij Van Traa Advocaten N.V.
Advocaat bij Van Traa